• Kategorie
  • PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka na ciastka maślane KETO bezglutenowa 365g

Cechy bez cukru, bez glutenu
17.14
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier DPD 19.5
Kurier DPD pobranie 24

Zamówienie telefoniczne: 790557604

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek maślanych KETO

SKŁADNIKI
Składniki: mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 2202 kJ / 526 kcal
Tłuszcz: 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,3 g

*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.