• Kategorie
  • Szukaj
  • Żywność ekologiczna

W dziale „żywność ekologiczna” jest pulpa i sos pomidorowy w słoikach, pomidory pelati, paprykarz i pasztet wegetariański, pesto genovese, różne rodzaje past i nasion roślin strączkowych, w formie suszonej, jak również w puszkach i słoikach, gotowe do jedzenia. W skrócie nasza oferta przetworów jest skierowana do smakoszów doceniających organiczną żywność, pozbawioną herbicydów, pestycydów i innych zanieczyszczeń chemicznych, której różnorodność i jakość stale poprawiamy.

Są to przede wszystkim hermetycznie pakowane produkty, które zostały poddane procesom sterylizacji przemysłowej w celu przechowywania w temperaturze pokojowej przez dłuższy czas. Warzywa w słoikach i puszkach mają podobną wartość odżywczą do warzyw świeżych, ponieważ są one konserwowane, gdy osiągają optymalny punkt dojrzałości. Oznacza to, że warzywa takie jak pomidory, papryka, kukurydza i groszek mają wysoką zawartość witamin C i B9, beta-karotenu, polifenoli i innych składników odżywczych (często wyższą od świeżych warzyw kupowanych zimą).

 

Komponowanie posiłków z organicznych warzyw w puszkach pomaga w przestrzeganiu zdrowej i zbilansowanej diety, zgodnej z maksymą spożywania co najmniej pięciu porcji warzyw dziennie. Konserwowane warzywa to praktyczny, ekonomiczny i naturalny sposób przechowywania żywności poza sezonem. Można je kupować i spożywać o każdej porze roku. Warzywa w puszkach mogą być przechowywane przez kilka lat bez utraty swoich właściwości odżywczych. To najlepsza opcja dla tych, którzy chcą gotować zdrowo i przy minimalnym nakładzie czasu (unika się wcześniejszych czynności, takich jak czyszczenie, siekanie i gotowanie warzyw).