• Kategorie
  • Betaine HCL, Pepsyna

Pepsyna - proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku. Betaina - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny.

49.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 10
Kurier DPD 14
Kurier DPD pobranie 19.9

Zamówienie telefoniczne: 608580607

Betaine HCL, Pepsyna 650/150 mg x 100 kapsułek

Suplement diety 

Składniki 1 kapsułka (porcja dzienna)

Chlorowodorek Betainy 650 mg

Pepsyna 1:3000 MDP 150 mg

Pepsyna- proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku. 

Pepsyna użyta w produkcie jest produkowana w Wielkiej Brytanii.

Betaina - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny.

Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 1,5 g. betainy dziennie. Źródłem betainy są także kiełki pszenicy czy buraki.

Betaina, czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta Vulgaris).

Jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).

Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo.

Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.